.
2009    02    11

Audiovizualinų menų projektas - „VIDEOĮKVĖPIMAS 09"

artnews.lt

„VIDEOĮKVĖPIMAS 09” –  tai projektas siekiantis suburti ir pristatyti kuo įvairesnių sričių menininkus, kurie savo kūrybinėms idėjoms reikšti pasirenka judančio vaizdo – videomeno, kino, animacijos – priemones.

Pagrindinis projekto tikslas – paskatinti bendradarbiauti įvairių disciplinų kuriančius žmones ir suvienyti jų kūrybines galias video formate.

Vasario 27 dieną, 18 val.
VDU menų galerijoje „101”, Laisvės al. 53- 101

TRUMPAMETRAŽINIŲ FILMŲ FESTIVALIS

Renginio metu vyks įvairių sričių menininkų iš Lietuvos, Vokietijos, ir Portugalijos trumpametražių filmų peržiūra, audiovizualinio meno praktikų ir teoretikų diskusijos. Be trumpų videofilmų programos renginio svečiai išvys ir keletą video instaliacijų.

Programoje bus demonstruojami Alekso Andriuškevičiaus („Post-Ars“), Sauliaus Paliuko, Aliaus Levinsko, Gedimino Kepalo, Jurgos Juodytės, Sauliaus Leonavičiaus, Julijos Pociūtės, Aurimo Švedo videofilmai ir animacijos darbai, Auksės Petrulienės („Psilikono teatras“) performansų vizualizacijos, Jūratės Jarulytės-Weiss, Francisco Janes,  Lauros Garbštienės videoinstaliacijos ir kitų autorių darbai.

Vasario 28 dieną, nuo 12 val.
Vietą pranešime atrinktiems dalyviams

ĮKVĖPIMO DIRBTUVĖS

Šios meno dirbtuvės – tai konceptualus požiūris į tarpdisciplininį meną. Čia dominuoja jungtis tarp įvairių sričių atstovų, kurie susivieniję į kūrybinį tinklą generuos idėjas, filmuos, fotografuos, pieš, lipdys vaidins ar deklamuos kurdami bendrus video kūrinius.

Norėdami dalyvauti šiuose meno dirbtuvėse atsiųkite dalyvio anketą.

Programoje numatomas kūrybinis darbas grupėse, realizuotų darbų pristatymai bei specialus vakarėlis, skirtas tiktai Įkvėpimo dirbtuvių dalyviams.

Interviu apie ĮKVĖPIMO DIRBTUVES.

Kovo 2 dieną, 17 val.
VDU menų galerijoje „101”, Laisvės al. 53- 101

UŽDARYMAS

Renginio uždarymas ir Įkvėpimo dirbtuvių rezultatų prezentacija, aptarimas.

Daugiau info – www.ikvepimas.lt