.
2014    01    16

ARTVILNIUS’14 kviečia teikti paraiškas

artnews.lt

2014 metais meno mugė ARTVILNIUS bus surengta jau penktąjį kartą. Tokias metines verta paminėti! Būtent tai mes ir ketiname daryti nuo birželio 18 d. iki 21 d. Švęsime šiuolaikinio meno šventę, paminėdami visas šiuolaikinio meno formas – nuo tapybos iki skaitmeninio meno – ir kūrėjus – nuo pradedančiųjų menininkų iki pasaulyje pripažintų meistrų, nepamiršdami ir naujosios meno mėgėjų bei pirkėjų kartos, gerai žinomų meno kolekcininkų ir ekspertų.

Tikimės išrinkti apie 70 galerijų, dalyvausiančių meno mugėje ARTVILNIUS’14, ir sulaukti apie 20 000 lankytojų. Jau penkti metai iš eilės meno mugė vyks „Litexpo“ parodų centre, esančiame vos kelios minutės kelio nuo istorinio Vilniaus miesto centro.

Šio specialaus renginio metu pristatysime keletą naujovių. Lietuva – viena seniausių ir reikšmingiausių fotografijos meno vietų Europoje (pirmoji studija atidaryta 1854 m., valstybės remiama Lietuvos fotografijos meno draugija, įkurta dar 1969 m., buvo vienintelė tokio žanro draugija buvusioje Tarybų Sąjungoje). Todėl mes nutarėme pagrindinį dėmesį skirti fotografijai, atiduodant deramą duoklę fotografijos meno meistrams (tokiems kaip Antanas Sutkus, kuriam kitų metų birželio mėn. sukaks 75 metai) bei mažai žinomiems fotografijų autoriams, ir, bendradarbiaujant su meno institucijomis bei galerijomis, pristatyti specialius projektus meno mugės metu. Todėl mes ypač laukiame galerijų pasiūlymų eksponuoti savo stenduose šios srities menininkų kūrinius.

2014 m. mes taip pat nutarėme taikyti specialias kainas „jaunoms“ galerijoms, veikiančioms mažiau nei 3 metus, ir išplėsti bendrą eksponatams skirtą plotą iki 12 000 m²!

Be to, penktosios meno mugės metu Vilniuje vyks daug parodų ir meno renginių, pavyzdžiui, Vilniaus kultūros naktis birželio 20-osios naktį, kurios metu bus surengta daugiau kaip 150 performansų, koncertų ir įvairių renginių.

ARTVILNIUS’14 ir toliau įsitvirtins kaip viena pagrindinių mažai žinomų menininkų ir galerijų iš Vidurio ir Rytų Europos šalių rėmimo platforma. Šiais metais ARTVILNIUS turės naują meno vadovą iš Prancūzijos – Ericą Schlosserį buvusį Europos Sąjungos kultūros atašė Rusijos Federacijoje (kuris taip pat buvo ir šiuolaikinio meno mugės Art Moscow kuratorius).

Užpidžius pridedamą paraiškos formą iki 2014 m. vasario 26 d. atsiųsti elektroniniu paštu adresu info@artvilnius.com arba paštu adresu J. Basanavičiaus g. 1/13, Vilnius, kad atrankos komisija galėtų išsamiai apsvarstyti jūsų paraišką.