.
2012    11    16

„Artbooks.lt“ Londono knygos meno ir zinų mugėje „Handmade & Bound“

artnews.lt

Lapkričio 18 d. Londone St Bridge Foundation kultūros ir parodų centre vyks įperkamo knygos meno ir zinų mugė „Handmade & Bound“. Internetinis meno leidinių knygynas ir leidykla „Artbooks.lt“, bendradarbiaudamas su Lietuvos menininkais, pakuoja knygas ir ruošiasi kelionei. „Artbooks.lt“ veža pristatyti ir platinti ne tik savo, bet ir kitų kūrėjų nepriklausomai išleistus meno ledinius.

Šiemet pirmą kartą mugėje dalyvauti ruošiasi ir lietuvių delegacija, vedama internetinio knygyno ir leidyklos  „Artbooks.lt“ komandos. Leidėjas „Artbooks.lt“ ruošiasi pristatyti tris savo išleistus zinus – Santos Katkutės „A Dark Love Story“, Facundo Pires „Continente“ bei bendrą Rūtos Kiškytės ir Ulijonos Odišarijos darbą „Nothing But“. Taip pat į kelionę kartu keliauja Paul Paper, Daivos Tubutytės, Pauliaus Ka, Gogel Mogel, Egidijaus Praspaliausko, Roberto Narkaus, grafikės Shaltmiros bei serijos KRITIKA leisti zinai (zinas – tai riboto tiražo, smulkus, dažniausiai paties menininko savarankiškai ir nepriklausomai išleistas meninis leidinys). Visa puokšte šių išskirtinių ir vienetinių darbų siekiama pristatyti įvairialypę ir savitą šiuolaikinių lietuvių menininkų kūrybą ir skatinti jų darbų sklaidą tarptautinėje rinkoje.

„Artbooks.lt“ – tai meno knygų namai internete. Pagrindinė elektroninio knygyno specializacija yra Lietuvoje išleistos meno knygos. Virtualiose parduotuvės lentynos rikiuojasi tapybos, fotografijos albumai, kūrybos apžvalgos, teoriniai leidiniai, parodų katalogai. Pati šviežiausia ir naujausia kategorija – įdomios ir spalvingos meno knygos vaikams.

„Handmade & Bound“ yra nepriklausoma įperkamų meno leidinių, komiksų ir zinų mugė, pirmą kartą vykusi 2008 metais, kaip atsvara nutrauktai Londono meno knygų mugei, ir šiuo metu tapusi kasmetiniu renginiu. Penktą kartą organizuojamas ne pelno siekiantis renginys kviečia dalyvauti kūrėjus iš viso pasaulio, eksponuoti savo vienetinius darbus ir užmegzti naujus kontaktus tarptautinėje meno erdvėje.