.
2013    10    10

Architektūros[pokalbių]fondas pristato: Bernard Khoury – Viduržemio jūros regionas: Klastotojų istorija

artnews.lt

rsz_1maxxi_bk001

Spalio 10 dieną, ketvirtadienį, KAFe festivalis ir Architektūros[pokalbių]fondas pristato architektūros chuligano, Bernard Khoury, paskaitą. Ketvirtajame ciklo „MIESTAS ir VANDUO“ pokalbyje kartu su architektu iš Libano karštai diskutuosime apie nusistovėjusias klišes ir įsivaizdavimus kokie yra miestai prie vandens, Viduržemio jūros regijone.

Bernard Khoury studijavo architektūrą Harvardo ir Rod Ailando universitetuose. Nuo 1993 metų – praktikuojantis architektas, vadovauja architektūros studijai DW5. Jo kūryba eksponuota MAXXI muziejuje Romoje, Aedes galerijoje Berlyne, Fondazione Sandretto Turine. Khoury taip pat yra vizituojantis dėstytojas Lozanos politechnikos mokykloje, Paryžiaus architektūros mokykloje ir Amerikos Universitete Beirute.

Nuo perdėtai romantizuotų mūsų protėvių pasiekimų iki žlugusios šalies istorijos, nuo Porto Torres iki Ras El Bar, nuo Lattakia iki Ashdod – tai vis Viduržemio jūros regionas. Tačiau saugokimės pavojingo simplifikavimo, kuris maitina išgalvotus pasakojimus apie šią teritoriją ir jos žmones. Štai Beirutas, beviltiškai įsikibęs į savo idilišką Viduržemio jūros kultūros praeitį, neigia smurto ir nusivylimų dabartį, kuri yra neišvengiama miestui modernėjant. Bernard Khoury sako – skelbiu karą klišėms, kurios įkalina patetiškoje ir svetimoje Viduržemio jūros regiono nostalgijoje, ir siūlau švęsti savąsias katastrofas.

Pokalbis vyks anglų kalba, Kauno „Žalgirio“ arenos GALA amfiteatre, pokalbių pradžia 19val., renginiai nemokami. Pokalbiai filmuojami, video įrašai talpinami www.archfondas.lt

Daugiau apie KAFe: www.kafe2013.lt