.
2014    09    22

Antrasis ciklo „Pasidaryk pats. Aktyvių viešųjų erdvių kūrimas“ pokalbis - „Kūrybinio pilietiškumo link" NDG

artnews.lt

collectif_etc

Architektūros [pokalbių] fondas tęsia tryliktąjį pokalbių ciklą, skirtą ieškoti ir aptarti alternatyvias aplinkos tobulinimo galimybes. Rugsėjo 25 d., ketvirtadienį, 20 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) įvyks antrasis ciklo „Pasidaryk pats. Aktyvių viešųjų erdvių kūrimas“ pokalbis – „Kūrybinio pilietiškumo link”.  Jį pristatys entuziastingi Collectif Etc grupės architektai iš Prancūzijos – Bohn Maxence ir Poirier Benoit.

Collectif Etc – tai jaunų architektų grupė suinteresuota visuomenės įtraukimu į gyvenamosios aplinkos transformavimo procesą. Architektai deklaruoja, kad visi žmonės turi ir gali būti aktyviais savo miesto kūrėjais. Fizinė erdvės transformacija yra priemonė, kurią Collectif Etc naudoja eksperimentuodami ir kurdami savarankiškas urbanistines erdves.

Paskaitos metu daugiau išgirsime apie projektą „Détour de France”, kurio metu ši grupė keliavo dviračiais po Prancūzijos miestelius ir kartu su vietos bendruomenėmis spontaniškai kūrė įdomias viešąsias erdves.

„Pasidaryk pats. Aktyvių viešųjų erdvių kūrimas“ – tai tryliktas ARCHITEKTŪROS [pokalbių] FONDO paskaitų ciklas. Tęstinis įkvepiančių pokalbių renginys su išskirtiniais pašnekovais iš užsienio ir Lietuvos yra skirtas ugdyti humanišką, jautrią, mąstančią ir įžvalgią asmenybę. Daugiau informacijos ir video įrašus iš jau praėjusių paskaitų ciklų galite rasti http://www.archfondas.lt/paskaitos/pokalbiai.

 Paskaita vyks anglų kalba. Renginys nemokamas.

Paskaitą organizuoja Architektūros fondas.

Tryliktojo ciklo kuratoriai – Ieva Saldauskaitė ir Margarita Kaučikaitė.

Paskaita organizuojama bendradarbiaujant su Nacionaline dailės galerija.

Kviečiame apsilankyti ir kitose 13-ojo Architektūros [pokalbių] fondo ciklo paskaitose:

2014 m. spalio 2d. PHILA MESKANEN (Suomija) “Architektūros edukacija visiems!”

2014 m. spalio 9 d. ZULOARK (Ispanija) “Architekto vaidmuo visuomenėje”

2014 m. spalio 15 d. CATHERINE HO (JAV) “Žmonių įtaka: naujos urbanistinio aktyvumo formos”