.
2011    09    26

„Sirenos” kviečia dalyvauti kompanijos „Gob Squad” kūrybinėse dirbtuvėse - Real time performance for camera

artnews.lt

Tarptautinio Vilniaus teatro festivalio „Sirenos” rengėjai šiemet tęsia edukacinę-pažintinę veiklą ir kiek mėgindami kiek galima labiau prisidėti prie lietuvių teatrinės minties raidos, organizuoja jungtinės vokiečių ir anglų menininkų kompanijos „Gob Squad” kūrybines dirbtuves „Real time performance for camera”, kurios vyks spalio 3-5 d. Menų spaustuvėje.

„Gob Squad” – Jungtinės Karalystės ir Vokietijos menininkų grupė, nuo 1994 m. kolektyviai kurianti performansus, teatro pasirodymus, instaliacijas ir videomeną. Notingeme ir Berlyne gyvenantys menininkai savo darbus kuria ir pristato įvairiose miesto erdvėse, pvz., biuruose, parduotuvėse, traukinių stotyse ir viešbučiuose, taip pat galerijose bei teatruose.
Menininkai savo pasirodymuose dažnai dirba su video ir audiomedijomis specifinėse vietose. „Sirenos” metu vyksiančiose kūrybinėse dirbtuvėse menininkai atskleis metodologijas ir struktūrines priemones, kurias jie panaudojo kurdami šiemetiniame festivalyje pristatomą spektaklį „Super Night Shot”. Kūrybinėse dirbtuvėse bus apžvelgta videopriemonių naudojimo kuriant pasirodymą realiu laiku specifika ir skatinamas kolektyvinis darbas siekiant bendro kūrybinio rezultato.

Pasitelkdami kino, televizijos ir populiariosios muzikos kalbą, „Gob Squad” tyrinėja sudėtingą, absurdišką šiandienos gyvenimą ir ieško grožio, prasmės bei žmogiškumo tarp šiuolaikinės kultūros išblizgintų fasadų ir tamsių užkaborių. „Gob Squad” pasirodymuose „namų gamybos” magija ir reginys neretai gretinamas su kasdienybės banalumu, teatras susiduria su „tikruoju pasauliu”, o viso to rezultatas fiksuojamas videojuostoje. Kartais improvizuota, kartais griežtos choreografijos, šių menininkų kūryba provokuojanti, emocinga ir neleidžianti nuobodžiauti.

Po itin daug dėmesio susilaukusios premjeros Berlyne, „Super Night Shot” pateko į geriausių 2003 m. spektaklių dešimtuką. Nuo tada šis teatrališkas performansas vyko Sidnėjuje, San Paule, Helsinkyje, Liublianoje, Milane, Vienoje, Kvebeke, Londone, daugelyje kitų viso pasaulio miestų. „Sirenų” festivalio metu „Super Night Shot” veiksmo vieta taps ir Vilnius.

Įdėmiai sekdami Lietuvos teatrinį gyvenimą, „Sirenų” organizatoriai džiaugiasi, kad įdomiausi festivalyje pristatyti meniniai ieškojimai neabejotinai palieka ryškų įspaudą daugelyje mūsų teatro kūrėjų darbų.

Kompanijos „Gob Squad” kūrybinėse dirbtuvėse „Real time performance for camera” kviečiami dalyvauti teatro, kino, medijų ir kitų specialybių studentai ir absolventai. Dalyvių skaičius ribotas, dalyvavimas nemokamas, tačiau registruojantis imamas 50 Lt mokestis, kuris vėliau grąžinamas.

Registracija ir daugiau informacijos: andrius@okt.lt arba telefonu +37061195764