.
2011    09    20

„Kūrybiškumo Kioskas“ kviečia dalyvauti ir kurti bendruomenę

artnews.lt


Spalio mėnesį VšĮ „Meno duobė“ įgyvendins naują projektą skirtą populiarinti kūrybines industrijas Lietuvoje bei suteikti jauniems kūrėjams daugiau galimybių būti pastebėtiems ir įvertintiems už Lietuvos ribų.

Projekto metu penkiuose Lietuvos miestuose bus įkurti vieną dieną veikiantys „Kūrybiškumo kioskai“, kuriuose kūrėjai galės pristatyti „Meno duobės“ komandai savo darbus ir idėjas (muzikinius video klipus, video projektus, muzikinius kūrinius, kūrybinio verslo sumanymus, organizuotus renginius, tapybos paveikslus, sukurtus video žaidimus, fotografijų serijas, spektaklius, architektūros ir dizaino idėjas, unikalius rankdarbius ir t.t.).

Atrinktų idėjų ir kūrinių autoriams bus pasiūlyta pristatyti savo projektus rengiant interviu apie kūrybos procesą bei fotosesiją su autoriumi jo darbo terpėje. Šie interviu kartu su portfolio bus talpinami naujame internetiniame puslapyje lietuvių ir anglų kalbomis.

Visi atrinkti kūrėjai taps „Meno Duobės“ kuruojamais ir atstovaujamais virtualaus tinklo nariais. Jiems bus padedama užmegzti tarptautinius ryšius ir dalyvauti vakarų kūrybinių industrijų scenoje.

Siekiama, jog puslapis taptų savotišku tiltu tarp Rytų ir Vakarų Europos bei Rytų Europos kūrėjų klasteriu, kur jie galėtų viešinti savo projektus, rasti bendraminčius bei rėmėjus. Visi dalyviai bus įtraukti į bendrą tinklo duomenų bazę tolimesniam bendradarbiavimui.

Projekto datos ir miestai:

Spalio 21 : Vilniuje
Spalio 22 : Kaune
Spalio 24 : Telšiuose
Spalio 25 : Šiauliuose
Spalio 26 : Klaipėdoje

Susidomėję kviečiami registruotis iki spalio 10 dienos meno.duobe@gmail.com nurodant miestą, į kurį norėtų atvykti.

Daugiau informacijos projekto svetainėje: http://kurybiskumokioskas.lt/