.
2011    02    18

„Meno klubas“ kviečia į susitikimą su „Art Station“ fondo vadove Paulina Kolczynska Nacionalinėje dailės galerijoje

artnews.lt

Meno fondai, privatūs muziejai, menininko karjeras formuojančios galerijos, šiuolaikinio meno kolekcijos, – visi šie terminai dar nauji Rytų Europoje.

Vasario 25 d. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) vyksiančio „Meno klubo“ renginio viešnia Paulina Kolczynska – ne tik tarptautinės meno rinkos profesionalė, ypač puikiai pažįstanti Rytų Europos rinkos ypatumus.

Paulina Kolczynska vadovauja vienam didžiausių privačių meno fondų Lenkijoje. Jos valdomas fondas „Art Station“ organizuoja įvairius meno renginius, didina jaunų Lenkijos menininkų žinomumą ir yra traukos centras visame regione. Paulina pristatys „Art Station“ fondo veiklą, kalbės apie mūsų regiono meno perspektyvas bei galimą meno ir verslo sintezę.

„Art Station“ fondas buvo įkurtas 2004 m. Fondo savininkė Grazyna Kulczyk. Ponia Kulczyk yra aktyvi meno kolekcionierė, mecenatė ir verslininkė. Keletą metų iš eilės ji pripažįstama viena turtingiausių Lenkijoje. „Art Station“ fondo tikslas sukurti platformą dialogui tarp įvairių kartų menininkų, studentų ir mokytojų bei skatinti aukščiausios kokybės meną. Be to, fondas siekia būti kiek įmanoma atviresnis visuomenei, tapti tiltu tarp menininko ir šiuolaikinio meno mylėtojo.

„Art Station“ organizuoja parodas (šiuolaikinio vizualaus meno, fotografijos ir dizaino), pristato teatro bei šokio projektus, rengia filmų peržiūras bei muzikos koncertus. Fondas yra įsikūręs Senojoje alaus gamykloje Poznanėje. Jame yra ne tik didžiulės erdvės skirtos menui, bet ir prekybos centras bei unikalus meno viešbutis „Blow up Hall“.

„Senojosios alaus gamyklos“ projektas gavo daugelį Lenkijos ir užsienio įstaigų apdovanojimų. 2008 m. jis gavo apdovanojimą kaip geriausias komercinės paskirties objektas Europoje ir pasaulyje. Be to, pripažinti, jog šis projektas yra vienas iš dvidešimties Lenkijos arc hitektūros ikonų sukurtų po 1989 m.

„Senosios alaus gamyklos“ kompleksas dirba pagal principą 50/50 – tai erdvė, kurioje 50 proc. menas ir tiek pat verslas. Šis kompleksas turi milžinišką svarbą visam miestui kaip kultūros centras. Jame lankosi 40 proc. Poznanės gyventojų. Šiuo metu Paulina Kolczynska kuruoja p. Kulczyk meno kolekciją, kuri bus eksponuojama būsimąjame meno muziejų.

RENGINIO PROGRAMA
•    16.30-17.00 Dalyvių registracija
•    17.00-18.30 Paulinos Kolczynska paskaita
•    18.30-19.00 Bendravimas prie vyno taurės

Renginys vyks anglų kalba be vertimo.

Renginio kaina – 100 Lt (Į kainą įeina įėjimas į Nacionalinės galerijos ekspoziciją). Vietų skaičius ribotas. Reikalinga išankstinė registracija.

Registracija telefonu arba elektroniniu paštu:
+37060484190
ilma@menoklubas.lt